Ταξίδι στη Ρώμη με Εφήβους και 1 tip για όλους!

 

 

Ετοιμάζετε ταξίδι στη Ρώμη με εφήβους;Στο post αυτό θα μοιραστώ μαζί σας την καλύτερη  συμβουλή για να γίνει η περιήγηση με εφήβους στη Ρώμη παιχνιδάκι!Κάθε ταξίδι σε μια πόλη την οποία δεν έχουμε επισκεφθεί στο παρελθόν θέλει προετοιμασία. Τί θα δούμε, πού θα μείνουμε, πού και τί θα φάμε, πώς θα μετακινηθούμε; Αν η πόλη που προετοιμάζεστε να επισκεφτείτε είναι η Ρώμη, είστε σε πολύ καλό δρόμο. Το post είναι για εσάς!

Noa's Newsletter!

Great ideas and Fresh news!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Επισκέφτηκα τη Ρώμη για δεύτερη φορά στη ζωή μου πριν από 1,5 χρόνο. Ήταν ένα οικογενειακό ταξίδι για τέσσερις , το οποίο αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μέσα από  μεγάλες δυσκολίες διαφόρων ειδών.

Επιλέξαμε να επισκεφτούμε την πόλη αυτή μετά από αίτημα των παιδιών μας. Για μας ήταν αρκετά βολικό διότι είχαμε ήδη μια εικόνα τoυ μέρους.

Πραγματικά, η επιλογή του προορισμού ήρθε σαν δώρο για μένα.

Έχω έρωτα με τη Ρώμη! Αν μπορούσα θα την επισκεπτόμουν με κάθε ευκαιρία. Ιδανικά 2-3 φορές το χρόνο.

Όταν είμαι στη Ρώμη, νιώθω σα να είμαι  σπίτι μου. Δεν ξέρω γιατί και πώς! Απλά ισχύει!

Θα  μου πεις “πού είναι το καλό να ταξιδεύεις και να νιώθεις σα στο σπίτι σου;”

Δε θα διαφωνήσω με την άποψη αυτή. Το ωραίο στα ταξίδια είναι να αλλάζεις ατμόσφαιρα και συνθήκες ζωής, έστω και για λίγο. Εγώ όμως έτσι νιώθω στη Ρώμη και μου αρέσει πολύ! Τί να κάνουμε; 

Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το κόστος του ταξιδιού χαμηλά και το καταφέραμε. Τέσσερα άτομα δεν είναι εύκολο να ταξιδέψουν εν καιρό κρίσης με ένα μόνο “ενεργό“ οικογενειακό πορτοφόλι.

Το ταξίδι αυτό ήταν λίγο στη λογική θα πάω «κόντρα στο ρεύμα.» Τα χρόνια περνάνε και δεν θα το επέτρεπα να μην έχω ταξιδιωτικές εμπειρίες με τα παιδιά μου. Είναι από τις λίγες που μένουν αξέχαστες!

Παρά το περιορισμένο budget αποφασίσαμε να επενδύσουμε ένα σοβαρό ποσό, περί τα 55 ευρώ, για τη μεταφορά μας με ταξί από το αεροδρόμιο στο διαμέρισμα που είχαμε κλείσει στο κέντρο της πόλης. Στη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Ακριβή μεταφορά αλλά όντας 4 άτομα άξιζε τον κόπο. Επίσης μας βοήθησε να κερδίσουμε πολλή ώρα την οποία επενδύσαμε αμέσως σε βόλτα .

Βλέπετε όταν η διαμονή είναι σύντομη, είναι προς όφελος του ταξιδιώτη η εξοικονόμηση χρόνου έστω και με κάπως υψηλότερο κόστος. Ειδικά όταν περιλαμβάνονται και παιδιά, αποκτά ακόμη μεγαλύτερο νόημα η επιλογή αυτή.

Δεν  μετανιώσαμε ούτε λεπτό για την επιλογή μας. Ο οδηγός είχε οριστεί από την ιδιοκτήτρια εταιρία που μας νοίκιασε το διαμέρισμα (κλείσαμε μέσω booking.com). Μας μετέφερε με κάθε επισημότητα έξω από την πόρτα του. Ο κύριος ταξιτζής, ήταν ιδιαιτέρως επικοινωνιακός και μοιράστηκε μαζί μας πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Κάποιες από αυτές τις είχαμε ήδη στο νου μας από το προηγούμενο ταξίδι, κάποιες πάλι ήταν εντελώς καινούργιες.

Η πιο πολύτιμη πληροφορία που μας έδωσε ήταν το πώς θα προσανατολιστούμε σε σχέση με το χάρτη της πόλης!!!

Το “αστέρι της Ρώμης” ήταν η πιο χρήσιμη συμβουλή του.

Όσοι έχετε ταξιδέψει επανειλημμένα στο εξωτερικό ή γενικότερα σε κάποιο μέρος άγνωστο ως εκείνη τη στιγμή, θα γνωρίζετε ήδη ότι για να κινηθεί κανείς πρέπει απαραιτήτως να κατανοήσει τον χάρτη του μέρους. Η απουσία ξεναγού κάνει τη γνωριμία με την πόλη κάπως δυσκολότερη αν και πολύ απολαυστική.

Όσο ευκολότερα προσανατολιζόμαστε τόσο καλύτερα και ταχύτερα καταφέρνουμε να γνωρίσουμε έναν τόπο.

Υπάρχουν κάποιες πόλεις στις οποίες ο προσανατολισμός είναι αρκετά εύκολος ή τουλάχιστον ευκολότερος απ’ ότι σε  άλλες.

Η Ρώμη ανήκει ευτυχώς στην πρώτη κατηγορία. Είναι εύκολο να προσανατολιστεί κανείς μιας και το κέντρο όλων είναι  η Πιάτσα Βενέτσια ή το άγαλμα του Vittorio Emanuele . Του Πρώτου βασιλιά της  Ιταλίας.

 

Αναρωτιέστε τί εννοώ έτσι;

Εξηγούμαι λοιπόν.

Αν τοποθετήσουμε το άγαλμα του Vittorio Emanuele ως κέντρο της πόλης, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι πάνω στους οποίους βασίζεται μια πετυχημένη περιήγηση στη Ρώμη απλώνονται γύρω του ακτινωτά σχεδιάζοντας ένα νοητό αστέρι.

Ε, μετά από αυτό δεν έμενε τίποτε άλλο απ’ το να χαράξουμε έναν σταυρό με κέντρο το άγαλμα χωρίζοντας την πόλη στα τέσσερα. Μοιράσαμε το χρόνο μας στα τεταρτημόρια ανάλογα με το πλήθος των αξιοθεάτων που έχει το καθένα.

Απλά και σχηματικά για να γίνει κατανοητό!

 

Όσο κι αν ακούγεται  απλοϊκή η συμβουλή αυτή είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη. Αν μάλιστα δεν το έχετε και πολύ με τον προσανατολισμό θα βοηθηθείτε σίγουρα.

Στη Ρώμη έχετε πολλά να δείτε και ένα έξυπνος καταμερισμός του χρόνου σας είναι απαραίτητος. Το να κινήστε γρήγορα χωρίς να χάνεστε είναι σωτήριο.

Μπορείτε να έρθετε σε μια πρώτη και χορταστική γνωριμία με τη Ρώμη  μέσα σε μόλις 3-4 μέρες.

Φυσικά και το νούμερο των ημερών που αναφέρω δεν είναι τυχαίο. Οι περισσότεροι Έλληνες καταφέρνουν να κολλήσουν καμιά extra μέρα σε κάποιο τριήμερο κι άρα να πετύχουν 3-4 διανυκτερεύσεις στην αιώνια πόλη.

Για όσους λοιπόν αγχώνονται κι αναρωτιούνται αν φτάνει ο χρόνος αυτός για να μη μείνει κανείς με τη μπουκιά στο στόμα, ναι! Φτάνει ώστε η επαφή με την πόλη να θεωρηθεί ικανοποιητική.

Έχω ακούσει τα χίλια μύρια για την Ρώμη. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Όσους ανθρώπους συναντήσω τόσες απόψεις θα μαζέψω, είμαι σίγουρη!

Εγώ ανήκω στην κατηγορία εκείνων που έχουν πόθο για τη Ρώμη. Μου αρέσουν στη ζωή μου βλέπετε οι πόθοι κι όχι τα πάθη!

Όπως ανέφερα στην αρχή του post, επισκεφτήκαμε τη Ρώμη με δύο έφηβα αγόρια, ηλικίας 12,5 και 14 ετών. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε αν η Ρώμη προσφέρεται για εφήβους,σας λέω με σιγουριά πως προσφέρεται.

  • Κατ’ αρχάς, είναι εύκολο να περπατηθεί. Μέναμε στην Fontana di Trevi και η μεγαλύτερη διαδρομή που κάναμε με τα πόδια ήταν όταν πήγαμε στο Trastevere. Για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους, αυτό σημαίνει ότι περπατήσαμε χαλαρά κι ευχάριστα περίπου 40 λεπτά συνεχόμενα. Η άλλη  μεγάλη διαδρομή ήταν από την Fontana στη Ρωμαϊκή αγορά / Κολοσσαίο περί τα 20 λεπτά.
  • Είναι μια πόλη με ζωντανή ιστορία και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που εντυπωσίασε τους γιους μας. Είναι γεμάτη κόσμο κι έχει σημεία με πολλή νεολαία και χαβαλέ που ειδικά για την  ηλικία των παιδιών μας ήταν “τρελό χαϊλίκι”. Ειδικά η γειτονιά στην οποία μέναμε ήταν πάντα σε ρυθμούς πολύ τουριστικούς και έντονους.
  • Υπάρχει παντού πίτσα, παγωτό και μακαρονάδα. Να μη συνεχίσω….!
  • Τα Ιταλικά είναι πολύ απολαυστικά κι η εκφραστικότητα των Ιταλών είναι κάτι με το οποίο ένιωσαν οικεία. » Una faccia una razza«.
  • Το δωμάτιο είχε wi-fi !!!!!
  • Κάναμε τις επισκέψεις στα «μεγαλίστικα» μέρη όσο πιο ανώδυνες γινόταν. Τελικά, τους άρεσαν κι αυτά τα μέρη, δηλαδή το Βατικανό και η Ρωμαϊκή αγορά/Κολοσσαίο. Έξυπνη κίνηση θα ήταν να βάλετε στα καμάρια σας να δουν τον “Μονομάχο” πριν το ταξίδι στη Ρώμη.
  • Η επίσκεψη στη Βίλα Μποργκέζε τους ξετρέλανε! Ειδικά η βόλτα με το ηλεκτρικό αμαξάκι και τα Segway μας διασκέδασε όλους!

Η επιστροφή στην Αθήνα ήταν επεισοδιακή!

Ταξιδεύαμε πρωί από Ρώμη, την ημέρα του μεγάλου σεισμού τον Οκτώβριο του 2016. Περιττό να σας πω πως μέσα στο Fiumicio έγινε “χαμούλης”! Για κάποια δευτερόλεπτα ένιωθες πως βρισκόσουν στον Τιτανικό! Τα τραπέζια πήγαιναν από την ανατολή στη δύση! Είχαμε μια μικρή καθυστέρηση. Σίγουρα ταραχτήκαμε, αλλά ίσως το ότι καταγόμαστε κι εμείς από σεισμογενή τόπο, ίσως και λόγω χαρακτήρα, το αντιμετωπίσαμε ψύχραιμα. Δεν κατάφερε να μας χαλάσει τη διάθεση!

Αποχαιρέτησα το αστέρι της Ρώμης με μια κρυφή ελπίδα ότι θα το ξαναδώ να λάμπει σύντομα!

Είμαστε στο Μάρτιο του 2018 κι ακόμη δεν έχω ξαναπάει. Μου λείπει ήδη! Ευχηθείτε μου το καλύτερο και το συντομότερο.

Εγώ από τη μεριά μου σε όσους ακόμη δεν έχετε επισκεφτεί την αιώνια πόλη σας ρωτώ:

Τί περιμένετε; Βγάλτε εισιτήριο κι εξαφανιστείτε τώρα!!!

 

Η Ρώμη είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός. Παρακαλώ μοιραστείτε μαζί μας όποιο άλλο tip έχετε σχετικά με την περιήγηση στην πόλη και τα μυστικά της! Αφήστε μας κάποιο σχόλιο ή αν θέλετε επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Σας περιμένω πάντα με χαρά στο Newletter μου για φρέσκα νέα και ψυχοθεραπευτικούς προορισμούς.

Noa's Newsletter!

Great ideas and Fresh news!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Καλή διασκέδαση

Νόα

 

 

(Visited 70 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Η ζωή στο μπαλκόνι! | To Noa's Better

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.