10 + 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ BAZAAR: ΑΘΗΝΑ 2017

 

 

 

Τα Χριστουγεννιάτικα bazaar στην Αθήνα ξεκινούν πλέον από πολύ νωρίς, ακολουθώντας το καταναλωτικό πνεύμα της εποχής που θέλει τα  Χριστούγεννα να ξεκινούν σχεδόν από τις αρχές Νοεμβρίου.

Την πρώτη φωτογραφία χριστουγεννιάτικης βιτρίνας φέτος την τράβηξα μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου και ήταν αυτή του epilegin.gr.  

Είναι κατάστημα εποχικών ειδών στην Βουλιαγμένης στο ύψος του Metro Mall. Το μαγαζί αυτό είναι ό,τι καλύτερο έχω επισκεφτεί ως τώρα σε χριστουγεννιάτικα είδη. Όταν λέω ως τώρα δεν εννοώ φέτος, διότι δεν έχω πατήσει ακόμη το πόδι μου σε καμιά «αγορά» για χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Εννοώ απλά, ότι κυριολεκτικά είναι η καλύτερη αγορά χριστουγεννιάτικων ειδών που προσωπικά έχω δει στην Αθήνα.

Το ότι τα «χριστουγεννιάτικα» πλέον κυκλοφορούν νωρίς έχει και τα καλά του, κυρίως για τους καταναλωτές που προγραμματίζουν έγκαιρα τις αγορές τους και διασπείρουν τα έξοδά τους σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Από τη μια ενισχύεται ίσως η αγοραστική κίνηση διότι όλο και κάτι παραπάνω θα πάρεις μέσα στους δυο μήνες που κρατάνε τα Χριστούγεννα, από την άλλη ο κόσμος έχει χρόνο αρκετό να σκεφτεί τις ανάγκες του και να δοκιμάσει ιδέες, όχι της τελευταίας στιγμής, έχοντας δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων.

Αυτό είναι  το ένα σκέλος με κάποια θετικά σχετικά με τη μεγάλη διάρκεια των Χριστουγέννων. Το άλλο «θετικό» σκέλος είναι τα bazaar που διοργανώνουν οι διάφοροι σύλλογοι, ενώσεις και ομάδες «φίλων» κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε ανάγκη οικονομικής, ηθικής και κοινωνικής στήριξης.

 

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΥΦΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΛΟΓΩ ΠΙΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Γυρνάς στο σπίτι και συνήθως θέλεις να μείνεις ήρεμος χωρίς σκέψεις και σκοτούρες και στην καλύτερη να προσφέρεις κάτι απολαυστικό στον ευατό σου. Τα περιθώρια να σκεφτείς και να προσφέρεις στο συνάνθρωπο στενεύουν χωρίς να το πάρουμε πρέφα.

Παρ’ όλα αυτά, είναι ψυχοθεραπευτικό για τον καθέναν μας να στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τις προσπάθειες ομάδων που ζουν είτε με κινητικές είτε με νοητικές δυσκολίες, είτε ανθρώπους που ζουν στη φτώχεια, ανθρώπους που ζουν όπως μπορούν με σοβαρές παθήσεις, ανίατες ή μη. Ξέρετε γιατί;

Οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται όπως κι οι περισσότεροι από εμάς, την εγκατάλειψη, τον πόνο, την ανέχεια, την έλλειψη στηρίγματος την ώρα της ανάγκης. Έχουν προβλήματα τα οποία οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκουν σχεδόν αδύνατο να τα αντιμετωπίσουν μόνο με τις «ίδιες δυνάμεις». Ζητούν βοήθεια και την βρίσκουν σπάνια από αυτό το έκτρωμα που λέγεται κράτος. Ας μην έχουν κι εμάς απέναντί τους! Ας μας έχουν πλάι τους.

Με μεγάλωσε ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες, η αγαπημένη μου θεία. Λόγω κώφωσης, η θεία μου περίπου στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ήταν ήδη 40 ετών και η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας αυξήθηκε πολύ για τις περιορισμένες της ικανότητες, έπαψε να βγαίνει από το σπίτι. Έκτοτε έβγαινε μόνο με τη συνοδεία κάποιου μέλους της οικογένειάς μου για να εξυπηρετήσει κάθε είδους ανάγκη της. Από επίσκεψη σε γιατρό, έως ψώνια, διασκέδαση ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν μόνιμα εξαρτημένη από κάποιον κι ευτυχώς πάντα δίπλα της είχε τρεις ανθρώπους που τη λατρεύαμε και τη στηρίζαμε και το κάνουμε ακόμη.

 

ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑ. ΕΝΑΣ ΑΜΕΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗ «ΖΩΗ» ΑΠΌ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 40

Ανεξαρτήτως από το εάν έχετε εντελώς αντίθετα παραδείγματα ΑΜΕΑ που δεν το έχουν βάλει κάτω όπως η Μάχη (εγώ έχω τέτοια παραδείγματα), αυτό που θέλω να κρατήσετε χωρίς να βιαστείτε να κρίνετε είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ! Θα έπρεπε το κράτος μας να μεριμνά για την σωματική και την ψυχική υποστήριξη όλων αυτών των ανθρώπων ανά πάσα στιγμή. Όχι μόνο δίνοντας οικονομική βοήθεια αλλά διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον καθημερινό που θα ξεκινάει από την εξυπηρέτηση των αδύναμων για να φτάσει ακόμη και στους πιο ισχυρούς.

 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Δε διαλέγει κανείς να γίνει ΑΜΕΑ, φτωχός, άστεγος, άρρωστος ή πρόσφυγας. Κανείς δεν επιλέγει μια τέτοια προοπτική για τη ζωή του ανάμεσα σε πολλές. Προφανώς όλες οι υπόλοιπες είτε δεν του προσφέρθηκαν είτε στην περίπτωση των προσφύγων, ας πούμε, ήταν μακράν χειρότερες!

Όταν κάποιο σωματείο λοιπόν ζητά τη βοήθειά μας μάλλον τη ζητά για να εξασφαλίσει κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους που ζουν σε μεγάλες και ασυνήθιστες δυσκολίες. Μπορεί να θέλει να στηρίξει έναν άνθρωπο σαν τη θεία μου ή πολλούς τέτοιους ανθρώπους που δεν είχαν οικογένεια να τις στηρίζουν μια ολόκληρη ζωή.

 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΥΠΗΣΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΟΙΚΤΟΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ

 

Ας ψωνίσουμε λοιπόν φέτος δώρα για τους αγαπημένους μας φίλους και συγγενείς από φιλανθρωπικά bazaar ή από κάποιο κατάστημα που υποστηρίζει κάποιον τέτοιο σκοπό. Έτσι κι αλλιώς αγοράζουμε συμβολικά τα δώρα μας για τις γιορτές και πέρα από κάποιες  επείγουσες ανάγκες που ίσως καλύψουμε  όλες οι υπόλοιπες μπορούν να ικανοποιηθούν ακόμη κι από ερασιτεχνικά δώρα παζαριών.

 

ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ! Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΝΟΗ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

 

 

 

Οι εκδηλώσεις-παζάρια που βρήκα στο διαδίκτυο

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

 

1. Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από τους «Φίλους της Μέριμνας»

ΠΣΚ 24-26 / 11 στο Ζάππειο Μέγαρο. Συνδυάστε το με μια βόλτα στον Εθνικό κήπο μόνοι σας, με τους φίλους ή με τα παιδάκια σας.

 http://mazigiatopaidi.gr/m/categories/our-10-member-organizations/contents/merimna-s-friends-foundation/

 

2. Bazaar από τους «Φίλους του Παιδιού»

25-26 /11 Helexpo Μαρούσι

https://www.filoitoupediou.gr

 

3. Bazaar Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα»

28-29 /11 ημέρες Τρίτη και Τετάρτη Theoxenia Palace Hotel Κηφισιά

http://www.elpida.org

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 

4. Bazaar ΚΕΑ-ΧΑΡΑ

1-3 Δεκεμβρίου Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας

http://www.kea-hara.gr

 

5. Παζάρι Φιλοζωϊκού Σωματείου Νίκαιας – Κερατσινίου

1-3 Πολιτιστικός χώρος Μάνος Λοϊζος Νίκαια

https://www.dogsvoice.gr/Filozwiko-Swmateio-Nikaias—Keratsiniou

 

6. Παζάρι Ιδρύματος Θεοχράκη

Σάββατο 2 /12

Βας Σοφίας & Μέρλιν 1

http://thf.gr/en/home/

 

7. Παζάρι ΚΑΖ (Καταφύγιου Αδέσποτων Ζώων)

2-3 /12

Θέατρο 104 Γκάζι – Αίθουσα Open Space

http://www.kazshelter.gr/adoptions.htm

 

8. Παζάρι Stray.gr

9-10 / 12 από Εθελοντές σωματείου περίθαλψης & προστασίας αδέσποτων ζώων

https://www.facebook.com/stray.gr

 

9. Ατραπός ΟΚΑΝΑ

15-16 /12    Βαρβάκη 9 Γκύζη

http://www.okana.gr/2012-02-03-13-07-06/stegnatherapeutikaproggrammata/item/247

 

10. Black Duck

7/ 12 – 3 /1      Χρήστου Λαδά 9α

http://blackduck.gr/2016/12/01/christmas-bazaar-στη-φωλιά-της-μαύρης-πάπιας/

 

11. Χαμόγελο του Παιδιού

https://www.hamogelo.gr

5/12

The Mall, ΜΑρούσι

10-31 /12

Σταθμός ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Πλατεία Αγίου Αντωνίου , Περιστέρι

17-24 /12

Χριστουγεννιάτικο χωριό Αηδονάκι

20-12 /12

Μετρο Συντάγματος

20-23/12

Athens Metro Mall, Άγιος Δημήτριος

Στα bazaar αυτά θα βρείτε από μικροπράγματα, στολίδια, διακοσμητικά, ρούχα, βιβλία ως και έργα τέχνης. Υπάρχει προσφορά για κάθε γούστο κι ανάγκη!

Να αναφέρω εδώ την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον Παπά Αντώνη στην Κιβωτό του Κόσμου. Τυχαίνει και έχει εγκατασταθεί παράρτημα της Κιβωτού στην ιδιαίτερη πατρίδα μου στην Ήπειρο. Δεν μπορώ να είμαι στην καρδιά και στο μυαλό κανενός και δεν παίρνω ποτέ όρκο για κανέναν άγνωστο όσο καλή κι είναι η έξωθεν μαρτυρία γι’ αυτόν. Αυτό που όμως μπορώ να βεβαιώσω είναι ότι τα μουτράκια των παιδιών που βλέπω όταν επισκέπτομαι την Κιβωτό, είναι γελαστά, καθαρά και με φρέσκα μαγουλάκια! Μάλλον η τύχη έχει φανεί γενναιόδωρη στα παιδάκια αυτά, διότι από κακές και καλές συμπτώσεις στιγματίστηε η ζωή τους ως τώρα. Ξαναλέω – καμιά επιλογή δεν τους δόθηκε από τη ζωή!

Φυσικά οι οργανώσεις τα σωματεία, οι ενώσεις κι οι φίλοι διαφόρων ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας δεν σταματούν σ’ αυτούς που μόλις αράδιασα και τα παζάρια αγάπης που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα προφανώς είναι πολύ περισσότερα, ίσως και σημαντικότερα. Βοηθήστε με να εμπλουτίσω τον κατάλογο των φετινών  Bazaar με κάποιο γνωρίζετε εσείς και θα θέλατε να στηρίξουμε. Στείλτε τις πληροφορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του blog tonoasbetter@gmail.com ή στη  φόρμα επικοινωνίας μας.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας

Νόα


 

via travelstyle

http://www.technopolis-athens.com/web/guest/events

 

via musicisti.gr

https://www.musicity.gr/rss/item/3027-hristougenna-paramoni-revegion-protohronia-2014-2015-athina

 

SaveSave

SaveSave

(Visited 25 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Pingback: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ | To Noa's Better

  2. Pingback: 5 ΔΩΡΑ PASSPARTOUT - to Noa's better

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.