2 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ DIY ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

Είχα αποφασίσει ότι φέτος η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού θα είναι λιτή και περιορισμένη και το κατάφερα. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια γίνομαι όλο και λιγότερο φανατική της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Έχω καταλήξει ότι όλη τη δουλειά την κάνουν τα φωτάκια κι οι γιρλάντες. Αν τα παιδιά μου δεν ήταν ακόμη πολύ ενθουσιώδη με τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση νομίζω ότι θα περιοριζόμουν στα δυο παραπάνω στοιχεία.

Εδώ και 2-3 χρόνια, έχω ένα επίμονο αίτημα από το μεγάλο γιο μου να στολίσουμε επιτέλους ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με ομοιόμορφο τρόπο, με στολίδια το πολύ 3 χρωμάτων. Του άρεσαν πάντα αυτά τα καταπληκτικά (δε λέω) δέντρα, τα βγαλμένα από περιοδικό, αλλά ποτέ δεν είχε να επιδείξει το σπίτι μας κάτι τέτοιο.

Εκ πεποιθήσεως!

 ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ,ΧΑΡΑ ΚΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

 

Ήθελα όλα τα στολίδια που αγαπούσα από την παιδική μου κιόλας ηλικία να τα απολαμβάνω κρεμασμένα στα κλαδιά του κάθε χρονιά.  Έχω τις μπάλες και τα στολίδια που είχα από παιδάκι νηπιαγωγείου ( έχουν σωθεί πολλές), μόνο που έχω αλλάξει δέντρο. Το δέντρο των παιδικών μου χρόνων ήταν ασημί και μιας κι η δεκαετία που διανύουμε δεν είναι αυτή του 1970, αποφάσισα να το αλλάξω και να προσφέρω στα καμάρια μου κάτι πιο μοντέρνο. Το τωρινό δέντρο είναι ψεύτικο, πράσινο, μεγάλο και πολύ πυκνό (εντελώς μέσα από την Ευρυτανία) και φέτος στολίστηκε πιο minimal από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Η μοναδική παραφωνία είναι η μπάλα από αλουμινόχαρτο που είχε φτιάξει ο μικρός μου γιος στον παιδικό σταθμό πριν από 9 χρόνια η οποία χωρίς καμία διαπραγμάτευση κρεμιέται κάθε χρόνο.

Το décor, συμπληρώνει το γαλάζιο, ξύλινο καραβάκι πάνω στο τζάκι, που είναι γεμάτο φωτάκια. Ισορροπεί οριακά μιας κι η βάση του είναι «της πλάκας» και πλαισιώνεται από μια κάπως «ξεμαλλιασμένη» αν κι ακόμη αξιοπρεπή πράσινη γιρλάντα κι αυτή γεμάτη με φωτάκια και αρκετά υφασμάτινα και ξύλινα κρεμαστά στολίδια τα οποία «εξορίστηκαν» από το δέντρο.

Στο πρόγραμμα φέτος είχαμε να κάνουμε δυο τραπέζια στο σπίτι μας. Ένα παραμονή Χριστουγέννων και ένα τα Φώτα. Όμως τα πλάνα ανατράπηκαν ξαφνικά λόγω της λοιμώδους μονοπυρήνωσης που μας επισκέφτηκε. Στα πλαίσια της προετοιμασίας των τραπεζιών αυτών είχα προγραμματίσει δυο χριστουγεννιάτικες diy κατασκευές εύκολες και εντυπωσιακές κατά τη γνώμη μου με έντονο τον χειροποίητο χαρακτήρα. Θα τοποθετούσα τη μια κατασκευή ως centerpiece στο κέντρο του τραπεζιού του δείπνου με κεριά γύρω της και την άλλη η οποία θα αναπαραγόταν σε 4-5 διασκευές, στο coffee table και στα διάφορα τραπεζάκια και ράφια του σπιτιού. Για να μην φανταστείτε ότι είμαι καμιά πολύ προγραμματισμένη και deco freak τύπος που θέλει το σπίτι και οι κοινωνικές εκδηλώσεις της να «αφήνουν εποχή», τονίζω ότι αυτές οι δυο κατασκευές ήταν και τα μοναδικά πράγματα που είχα στο μυαλό μου για τα δυο αυτά τραπεζώματα.

Αν και τα τραπεζώματα δε θα πραγματοποιηθούν, οι κατασκευές μου ολοκληρώθηκαν σήμερα και είμαι έτοιμη να τις μοιραστώ μαζί σας. Είναι κι οι δυο εμπνευσμένες από διάφορα pinterest boards που ακολουθώ. Έχω κάνει copy paste τη βασική ιδέα κι έχω προσθέσει τη δική μου οπτική.

Πάμε λοιπόν!

1. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΜΠΑΛΕΣ

Υλικά κατασκευής Δέντρου

Είναι μια απλούστατη κι πολύ εύκολη κατασκευή και μπορείτε αν δεν κάνετε τη βλακεία που έκανα εγώ να την ολοκληρώσετε μέσα σε 30 λεπτά το πολύ.

Όλες οι κατασκευές που επιλέγω να πραγματοποιήσω είναι απλές μέχρι τη στιγμή της πρώτης  εκτέλεσης. Όσο εύκολες κι αν είναι,συχνά κρύβουν μικρά μυστικά που ενδεχομένως αν ήμουν πιο εξοικειωμένη με το «καλλιτεχνικό» diy να μπορούσα να είχα προβλέψει νωρίτερα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μπάλες (πλαστικές) σε χρώμα της αρεσκείας σας και σε ποικιλία μεγεθών. Εγώ επέλεξα ασημί και μάλιστα διάφορες εκδοχές του ασημί. Κάποιες είναι γυαλιστερές, κάποιες ματ, κάποιες ασημί glitter.

Κόλλα. Παρακαλώ δώστε σημασία στο σημείο αυτό!!! Πάρτε κόλλα στιγμής δυνατή για να τελειώσετε μια ώρα αρχύτερα. Εγώ δυστυχώς έκανα την κατασκευή με απλή κόλλα τύπου UHU κι αν και το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλό και σταθερό, καθυστέρησε υπερβολικά την ολοκλήρωση της κατασκευής.Οι μπάλες χρειάζονται αρκετή ώρα για να σταθεροποιηθούν μέχρι να στερεοποιηθεί η κόλλα. Άρα, κολλάς με δόσεις, ειδικά όσο ανεβαίνεις προς τα πάνω. Με μια κόλλα στιγμής δυνατή αυτό θα τελείωνε μέσα στο επόμενο λεπτό από την εφαρμογή.

Λακ. Το υλικό αυτό θα το χρειαστείτε μόνο αν χρησιμοποιήσετε μπάλες με glitter. Ψεκάστε τις μπάλες με λακ ώστε να μην ξεφτίζει πολύ το glitter και σας κάνει χάλια όποια επιφάνεια ακουμπάει.

Processed with VSCO with a5 preset

Εκτέλεση:

– Κολλήστε τις μπάλες τη μια δίπλα στην άλλη φτιάχνοντας μια ακανόνιστου σχήματος βάση χρησιμοποιώντας μπάλες όλως των ειδών και μεγεθών.
– Συνεχίστε έτσι στον επόμενο «όροφο» που θα φτιάξετε με τις επόμενες μπάλες φροντίζοντας να μικρύνει η περίμετρος του ορόφου αυτού ώστε να σχηματιστεί σιγά-σιγά κωνικό σχήμα.
– Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν οι μπάλες σας. Το δεντράκι σας δεν θα έχει φυσικά το τέλειο σχήμα αλλά ένα πιο αόριστο και σουρεάλ σχήμα που δεν θα μπορεί όμως να το μπερδέψει κανείς με κάτι άλλο! Αν είστε πιο clean cut χαρακτήρας, μπορείτε να φτιάξετε πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του σχεδίου σας ένα κωνικό σχήμα από χοντρό χαρτόνι και να κολλήσετε πάνω του τις μπάλες σας χρησιμοποιώντας το ως οδηγό.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο κι αρκετά εντυπωσιακό για τραπέζι δείπνου αλλά και για άλλες χρήσεις. Εγώ το τοποθέτησα στο βοηθητικό τραπεζάκι μεταξύ των καναπέδων μου και είναι super!
Το κόστος της κατασκευής αυτής δεν ξεπερνάει τα 5 ευρώ στη χειρότερη. Αγόρασα τις μπάλες μου και την κόλλα μαζί με πολλά άλλα πράγματα και στολίδια από τον Σκλαβενίτη στις Τζιτζιφιές (ένα μαγαζί κόλαση για μένα) και δεν έχω κρατήσει ακριβή λογαριασμό.(Λατρεύω τα super market και ειδικά αυτό). Οι μπάλες ήταν σε συσκευασία μεγάλου κουτιού το οποίο περιείχε περίπου 35 μικρές και μεγάλες.

 

2. ΚΕΡΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ

Fuit candle diy

Είναι κι αυτή μια πολύ απλή κατασκευή χωρίς καμιά παγίδα. Απλά και μετρημένα βήματα με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Υλικά:

– Άδεια γυάλινα βαζάκια 
Εσπεριδοειδή εποχής: Μανταρίνια ή λεμόνια
– Νερό
Σπορέλαιο
– Φιτίλια καντηλιού με τη βάση φελλού
Διακοσμητικά μικρά αντικείμενα π.χ. κουκουνάρια, χριστουγεννιάτικα λουλούδια κομμένα σε μικρά κομμάτια με το ψαλίδι, φύλλα πράσινα από κάποια γλάστρα, μικρές μπαλίτσες , βότσαλα, ή βόλους.

Βάζετε τα φρούτα της επιλογής σας μέσα στο βάζο μαζί με κάποια άλλα από τα παραπάνω αντικείμενα σε συνδυασμό που σας αρέσει. Εγώ για παράδειγμα, εκείνη τη μέρα του Σκλαβενίτη πήρα κι ένα σακουλάκι με ξύλινα αντικείμενα και κουκουναράκια που είχε για διακοσμητικά, έχοντας φυσικά στο μυαλό μου την χειροτεχνία αυτή, μαζί με ένα κόκκινο λουλούδι που το μαδάω σιγά-σιγά.

Fruit candle diy

Σήμερα το πρωί έφτιαξα τη δεύτερη δόση του εύκολου λικέρ μανταρινιού σε συνταγή της Ιωάννας – Ioanna’s Notebook που διάβασα στο  edit your life magazine αρχικά και μετά στο blog της Ιωάννας, όπου υπάρχει συνταγή και για  λικέρ ρόδι.  Μου είχαν περισσέψει λοιπόν μανταρίνια κι έτσι έβαλα μανταρίνια, κουκουνάρια και κόκκινα φυλλαράκια μέσα στο βάζο μου. Όταν τα στοίβαξα καλά γέμισα το βάζο με νερό αφήνοντας 2 δάχτυλα από το λαιμό του βάζου. Γέμισα το υπόλοιπο με ηλιέλαιο και τοποθέτησα το φυτίλι. Το λάδι φυσικά επιπλέει και μπορεί να θρέψει φλόγα πολλών ωρών. Αν η φωτίτσα εξασθενίσει συμπληρώνετε λάδι ή αλλάζετε το φυτίλι. Δυο δάχτυλα λαδιού θα σας κρατήσουν τουλάχιστον 5 ώρες διαρκούς καύσης.

Αυτά είχα να σας προτείνω για μια εύκολη χειροποίητη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Να μην ξεχνάμε όμως, ότι αυτές τις «άγιες» μέρες, δεν είναι τόσο η διακόσμηση που έχει μεγάλη σημασία, η χριστουγεννιάτικη εμφάνιση ή το εντυπωσιακό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, όσο το γεγονός ότι όλοι μοιάζουν να είναι και σε ένα βαθμό πράγματι είναι πιο ευαίσθητοι και συναισθηματικοί. Μας δίνεται λοιπόν ευκαιρία να καλλιεργήσουμε θετικά συναισθήματα κι ευχάριστες επαφές με τους γύρω μας, να μαλακώσουμε, να ηρεμήσουμε μέσα μας και να συγχωρέσουμε τους εαυτούς μας για ό,τι στραβά καμωμένο.

Δεν έχετε center piece; Δεν πειράζει παιδιά! Καθόλου μα καθόλου σας λέω! Δεν πειράζει αν το δέντρο σας είναι ξεπερασμένο και τα στολίδια σας multi culti. Δεν πειράζει αν φορέσετε το ίδιο φόρεμα που βάλατε και πέρυσι στο ρεβεγιόν. Σημασία έχει να νιώσετε έστω και για μια στιγμή πιο κοντά στον εαυτό σας και στα αληθινά σας συναισθήματα, είτε γλυκά είτε πικρά. Νιώστε αληθινοί για να νιώσετε πιο ικανοί και δυνατοί!

Fruit candle and christmas decor diy

 

Τις πιο ζεστές ευχές μου για «Καλά Χριστούγεννα»

Νόα

* ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΕΤΣΙ;

 


Διαβάστε επίσης:

 

protein

Χριστουγεννιάτικο Survivor: 5 κόλπα για απόλαυση στο maximum

 

5 Δώρα Passpartout

 

Shopp online with Noa

ONLINE SHOPPING: 5 ελληνικά καταστήματα που θα αγαπήσετε

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *