8 tips για άψογες Instagram φωτογραφίες

Θα θέλατε να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες που ανεβάζετε στο Instagram εύκολα, γρήγορα μόνο με ένα application; Το post «8 tips για άψογες Instagram φωτογραφίες» ρίχνει φως σε απλές αλλά πολύ χρήσιμες τεχνικές επεξεργασίας φωτογραφιών μέσα από μόνο μια εφαρμογή – το Instagram! Πάμε να δούμε πώς!

5 λεπτά ανάγνωση

Noa's Newsletter!

Great ideas and Fresh news!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

 

Μπήκα στον κόσμο του Instagram για τις ανάγκες του blog.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυασχολιόμουν ως τότε με τα social media  μιας και κάπως μου φαινόταν ανούσιο να ξοδεύω τόσο χρόνο μπροστά από μια οθόνη για να επικοινωνήσω με τον κόσμο όταν μπορούσα να τον δω ζωντανό κι ακμαίο απλά βγαίνοντας από την πόρτα του σπιτιού μου.

Βλέπετε η δική μου δουλειά δεν έχει καμία ανάγκη από media κι έτσι δεν είχε χρειαστεί ποτέ να επενδύσω χρόνο σε κάτι τέτοιο. Η προσωπική μου δε ζωή έχει αρκετές κοινωνικές επαφές που με ικανοποιούν κι έτσι τίποτε δεν πίεζε προς την κατεύθυνση αυτή.

Αφήστε που υπάρχει κι η “ωραία τέχνη του τηλεφώνου” . Σηκώνεις το ακουστικό ή πατάς το κουμπί κι ακούς τη φωνή. Το socializing και το συναίσθημα έχει ξεκινήσει με το «εμπρός» που θα ακούσεις. 

Υπήρξαν όμως πολλά θετικά από τη χρήση των social media . Η επαφή με ανθρώπους που δε θα συναντούσες ποτέ μα ποτέ σε άλλη περίπτωση. Άνθρωποι με τους οποίους μοιράζεσαι σκέψεις, ενδιαφέροντα και θέλουν κι αυτοί να κάνουν το ίδιο. Ειδικά το θέμα του Instagram και του photo editing με ενθουσίασε.

Το γεγονός ότι προσπαθείς με μια φωτογραφία να προβάλεις κομμάτι της ημέρας σου, του στιγμιαίου συναισθήματος, ή ακόμη να προβάλεις ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι των επιλογών και της δουλειάς σου μέσα από μια φωτογραφική στιγμή με τρελαίνει. Επίσης το παιχνίδι της επεξεργασίας είναι πραγματικά…παιχνίδι. Πολύ δημιουργική κι απολαυστική στιγμή. Σα να έχεις πάρει τις νερομπογιές σου και να παίζεις!

Όπως καταλαβαίνετε ξεκίνησα ως εντελώς “γκαβάδι” με τις συμβουλές κάποιων φίλων, ήδη “έμπειρων “ στο χώρο. Μου μίλησαν για “απλικέΐσο”, για τεχνικές, μου έδωσαν κάποια tips κι εγώ προσπάθησα (κι ακόμη προσπαθώ) να τα κατακτήσω. Δεν είναι να αγχώνεται κανείς βέβαια, μιλάμε για κάτι απολαυστικό,ας μην το χαλάσουμε!

Δεν εξαρτάται κι η ζωή μας από το instagram!

Μια από τις πρώτες συμβουλές που πήρα ήταν να μην χρησιμοποιώ τα φίλτρα του ίδιου του Instagram , παρά μόνο κάποιων (πολύ ποιοτικών η αλήθεια είναι) app . Στην αρχή  τήρησα τη συμβουλή ευλαβικά και τυχαία, κάποια στιγμή μεγάλης βιασύνης, επεξεργάστηκα τη φωτογραφία μου μέσω του ίδιου του instagram. Και για σκέψου…βγήκε καλή! Μετά φυσικά επανέλαβα το πείραμα αρκετές φορές μέχρι που έμαθα το παιχνίδι και σήμερα μπορώ να πω ότι είναι μια καλή κι ασφαλής επιλογή για όποιον δεν έχει τρομερές απαιτήσεις στο editing των φωτογραφιών του και δεν θέλει να αφήσει ιστορία με το personal feed του.

Θα σας μιλήσω λοιπόν γι αυτά ακριβώς τα φίλτρα και για κάποια εξτραδάκια που έμαθα  σχετικά με το μέσο ψάχνοντας στο διαδύκτιο.

Ίσως να μην έχουν τη δημιουργικότητα κάποιων app αλλά σίγουρα μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη!

Με μια κίνηση λοιπόν μπαίνεις στο Instagram και δε βγαίνεις ποτέ μέχρι να δημοσιευτεί η φωτογραφία σου.

Κερδίζεις χρόνο κι έχεις ένα πολύ απολαυστικό αποτέλεσμα.

Ιδού λοιπόν τα 8 ιδιαίτερα tips για όμορφη και γρήγορη επεξεργασία φωτογραφιών για το instagram feed σου!

1. Έχεις ήδη επεξεργαστεί με  φίλτρα τη φωτογραφία σου; Μπορείς να δεις την αρχική της version πατώντας παρατεταμένα πάνω στη φωτογραφία σου. Μέχρι πριν από λίγο καιρό εγώ πίστευα πως αυτό μπορούσα να το κάνω μόνο με το «face tune» app.

2. Μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση του φίλτρου που επέλεξες πατώντας δεύτερη φορά πάνω του κι αυξομειώνοντας κατά τις προτιμήσεις σου.

3. Μπορείς να ταξινομήσεις τα φίλτρα που χρησιμοποιείς με τη σειρά προτίμησής σου. Ακόμη μπορείς να εξαφανίσεις από την οθόνη σου αυτά που δε σε ενδιαφέρουν. Πώς; Διαλέγεις τη φωτογραφία που θες να επεξεργαστείς και πατάς πάνω στο φίλτρο που σε ενδιαφέρει παρατεταμένα. Τότε το εικονίδιο του φίλτρου ενεργοποιείται όπως και τα app του smartphone σου όταν θες να τα μετακινήσεις ή να τα πετάξεις. Το ίδιο κάνεις κι εδώ με τα φίλτρα. Πατάς και πετάς ή πατάς και μετακινείς στη σειρά που επιθυμείς να τα έχεις.

4. Σε τί χρησιμεύει η  επιλογή “διαχείριση” στο τέλος της λίστας των φίλτρων; Αν πατήσεις πάνω της σου εμφανίζει πολλά ακόμη φίλτρα, όχι απαραίτητα “δευτεράτζες”. Επισκέψου την επιλογή, αξίζει. Μπορείς επίσης αν θες να διαγράψεις εντελώς τα φίλτρα που δε σε ενδιαφέρουν πατώντας το σύμβολο «πλην». Επίσης μπορείς να ενεργοποιήσεις φίλτρα που ίσως να είναι απενεργοποιημένα αλλά ενδεχομένως να σου αρέσουν. Τα φίλτρα που δεν είναι ενεργά είναι αυτά που έχουν πιο αχνό χρώμα.

5. Αν επεξεργάζεσαι τη φωτό σου σε σχέση π.χ με την δομή ή τη θερμότητά της μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο να ρυθμίσεις με ακρίβεια στο επιθυμητό ποσοστό. Αν από 41 θες να το πας 42 (και σου ξεφεύγει) τότε απομάκρυνε  λίγο το δείκτη σου από τον κύκλο ρύθμισης. Με το δάκτυλο πάντα πάνω στη γραμμή ρύθμισης (slider) χτύπα ελαφρά και θα δεις να μετακινείται ο επιλογέας με απόλυτη ακρίβεια (κατά μια μονάδα τη φορά).

6. Ολοκλήρωσες την επεξεργασία σου και θέλεις να ξέρεις ποιες ρυθμίσεις έχεις χρησιμοποιήσει στη φωτογραφία σου; Κανένα πρόβλημα! Το instagram σου δίνει τη δυνατότητα αυτή. Απλά επίλεξε τη φωτό που σε ενδιαφέρει και δες  ποια στοιχεία των ρυθμίσεων έχουν από κάτω τους τελίτσα. Αυτά είναι που έχεις χρησιμοποιήσει. 

 

 

7. Αν θες να επεξεργαστείς φωτό στο Instagram χωρίς να τη δημοσιεύσεις αλλά παρόλα αυτά να την κρατήσεις στο τηλέφωνό σου επεξεργασμένη, τότε κάνε όλη τη διαδικασία σαν να την δημοσίευες και πριν πατήσεις “δημοσίευση” βάλε το τηλέφωνο σε flight mode. Πάτα δημοσίευση. Θα ειδοποιηθείς ότι απέτυχε η δημοσίευή σου αλλά η φωτό θα έχει αποθηκευτεί επεξεργασμένη στη συλλογή σου.

SOS: Πριν ξεκινήσεις τσέκαρε ότι έχεις ενεργή την επιλογή save original photos στις ρυθμίσεις σου.

8. Χρησιμοποίησε τον «ήλιο» . Lux λέγεται στ ‘αγγλικά. Αυτομάτως έχεις μια φωτό με πιο ζωντανές και με τονισμένες τις λεπτομέρειες. Εννοείται ότι κι αυτό το φίλτρο ρυθμίζεται από το slider έντασης.

Αυτά είχα να μοιραστώ μαζί σας. Μπορεί να μην είναι τα πιο επαγγελματικά και σπάνια μυστικά επεξεργασίας των φωτογραφιών σας αλλά σίγουρα είναι εξαιρετικά χρήσιμα και θα σας κάνουν τη ζωή εύκολη σε σχέση με την Insta ζωή σας (όσοι έχετε φυσικά). Μέσα σε ελάχιστα λεπτά και με την ευκολία που προσφέρει το μέσο αυτό θα μπορείτε να βάζετε τη δική σας πινελιά σε στιγμές της ζωής σας και των αγαπημένων σας.

Παίξετε,απολαύστε, διασκεδάστε!

Για περισσότερα απλά κι απολαυστικά νέα σε σχέση με τα social media και την υπόλοιπη ζωή ελάτε στην παρέα μας! Ακολουθήστε το newsletter μου και δώστε μου τη χαρά να σας γνωρίσω καλύτερα.

Noa's Newsletter!

Great ideas and Fresh news!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Αν έχετε να μοιραστείτε κάποιο δικό σας tip σχετικά με την επεξεργασία φωτογραφιών είτε με το instagram app είτε με κάποιο άλλο παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας στο τέλος του post ή επικοινωνήστε μαζί μου εδώ. Ιδανικά θα ήθελα να προσθέσω κι άλλες σχετικές πληροφορίες και κάποια στιγμή να ανανεώσω το παρόν άρθρο.

Καλή διασκέδαση!

Νόα

(Visited 66 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Dimitra • CountingSMiLES 01/04/2018 at 17:51

  Πολύ χρήσιμα όλα. Κάποια τα ήξερα, άλλα όχι και τα σημειώνω·)
  Όσον αφορά στο 7, δεν χρειάζεται να κάνεις όλα αυτά. Μπορείς μολις φτασεις στο σημείο της κοινοποίησης της φώτο και πχ δεν θελεις να την ανεβασεις εκεινη την ώρα, να πας με το βελακι πανω αριστερα δυο θέσεις πίσω και σε ρωτάει το ιντασσαγκραμ αν θελεις να αποθηκεύσεις τη φωτογραφία ή να απορρίψεις τις αλλαγές. Αν κάνεις αποθηκεύση, τη «σωζει» μαζι με άλλες που εχεις ήδη επεξεργαστει και την ανεβάζεις άλλη φορά ή τη σβήνεις.
  Φιλιά πολλά Νάντια.

  Reply
  1. Noa 03/04/2018 at 16:24

   Δημητρούλα μου γειά σου! Περίμενα να μου γράψεις στα Ιταλικά!!!!!! Μαθαίνω, σημαίνει ζω. Ωραίο το κολπάκι σου, αν έχεις κι άλλα πες τα μου να το παίζω έξυπνη σε κάτι «νεούλια» στη δουλειά!

   Reply
 2. Μαρία- Η Κόκκινη Καμέλια 17/03/2018 at 14:24

  Πολύ βοηθητικές οι συμβουλές σου Νάντια! Κι εγώ το Instagram μόνο λόγω blog το ξεκίνησα και μέχρι τώρα πήγαινα στα τυφλά. Σου έχω μια έξτρα συμβουλή που θα σώσει κόσμο!
  >>>>>>Η εφαρμογή Canva!
  Είναι γνωστή ιστοσελίδα δημιουργίας και επεξεργασίας εικόνων, αλλά η εφαρμογή φτάνει σε άλλα λέβελ! Έχει έτοιμα templates όπου απλώς αλλάζεις τις λέξεις. Είναι υπέροχη και πολύ εύχρηστη! Ψαξ’την!

  Reply
  1. Noa 19/03/2018 at 15:30

   Καλημέρα Μαρία. Πράγματι το Canva λύνει χέρια. Το χρησιμοποιώ συχνά και μ’έχει βοηθήσει πολύ ειδικά στις επεξεργασίες για το Pinterest.Στο post αυτό ήθελα να τονίσω τις δυνατότητες που μας δίνονται αποκλειστικά από το ίδiο το Instagram. Είναι καλύτερο από αυτό που νόμιζα αρχικά! Μερικές φορές ο μεγάλος αριθμός επιλογών μας εμποδίζει από το να μάθουμε σε βάθος τις πρώτες και προφανείς λύσεις!

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.