Fitness Project Μέρος 3ο: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

 

Το Fitness Project Μέρος 3ο είναι εδώ και ναι! Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Νομίζω ότι στα δύο πρώτα μέρη του Fitness Project αναλύθηκε επαρκώς η σημασία της συστηματικής εκγύμνασης καθώς και το γεγονός ότι η σωματική άθληση δεν είναι προνόμιο των αδύνατων και των ήδη αθλητικών τύπων, αλλά όλων των κοινών θνητών, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυσικής κατάστασης και μέγεθος προτοφολιού.

Είμαι σίγουρη ότι αρκετοί από εσάς που έχετε ήδη διαβάσει τα δυο πρώτα post, αλλά κι άλλες σχετικές αναρτήσεις σε άλλα blog είστε ήδη πεπεισμένοι για το ότι πρέπει να βάλετε την συστηματική άθληση στη ζωή σας ΑΛΛΑ ακόμη κάτι σας κρατά πίσω!

Δεν ξέρετε όμως ακριβώς τί είναι αυτό!!!;;; Έτσι δεν είναι;

Εγώ όμως ξέρω και θα σας βοηθήσω να το αποτινάξετε από πάνω σας!

Λέγεται  «ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ» φίλοι μου κι είναι το πιο ύπουλο και καθηλωτικό «ναρκωτικό»!!! 

Η λύση;

ΠΡΑΞΕ!

ΑΜΕΣΑ! Όχι με πολύ πρόγραμμα ούτε μετά από πολλή οργάνωση και σκέψη.

 

 

Για να γυμναστείς χρειάζεσαι το σώμα σου, άνετα ρούχα και μια σύνδεση στο internet.

 

Για να είσαι εδώ όλα αυτά τα διαθέτεις μάλλον.

Όλα τα άλλα άσ’τα στους ειδικούς. Θα έχεις από εδώ μέσα αλλά κι από άλλες πηγές αρκετή καθοδήγηση για να γεμίσεις την εβδομάδα σου με ενδιαφέροντα ασκησιολόγια. Τί απομένει;

Να πέσεις στο χαλί και να κουνηθείς λίγο!

Αν πάλι δεν έχεις φτάσει στο επίπεδο της ΠΙΣΤΗΣ κι ακόμη ψάχνεις λόγους και κίνητρα να γυμναστείς, τότε εξακολούθησε να αναζητείς ενδιαφέρουσες πηγές κι άλλα άρθρα στο διαδίκτυο που θα σε τονώσουν και θα σε πείσουν να ξεκινήσεις. Πάλι όμως, σε ενημερώνω, θα καταλήξεις σε αυτό ακριβώς το σημείο. Δηλαδή, στο σημείο που θα πρέπει να πέσεις ανάσκελα  ή μπρούμυτα και να ανεβάσεις παλμούς!

Ξέρεις κάτι; Τελικά αυτό θα κάνεις! Οπότε σου προτείνω να το δοκιμάσεις σήμερα! Κάνε μια απλή αρχή, όχι περίπλοκα πράγματα. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα (τεράστια) να σου αρέσει και να γίνει το νέο αγαπημένο σου παιχνίδι!

Λοιπόν! Για όσους είναι έτοιμοι ξεκινάμε!

Τί θα κάνατε αν είχατε μια επιθυμία, ένα όνειρο και θέλατε να το πραγματοποιήσετε;

Μάλλον θα κάνατε ό,τι περνάει από το χέρι σας και γαι τα υπόλοιπα θα απευθυνόσασταν σε κάποιον ειδικό.

Έτσι λοιπόν έκανα κι εγώ , κάποια χρόνια πριν, και θα μοιραστώ μαζί σας τις καλύτερες πηγές του διαδικτύου που με έχουν βοηθήσει κι εμπιστεύομαι αρκετά χρόνια τώρα!

Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη από τους Έλληνες γυμναστές ή bloggers που ασχολούνται με τα θέματα άθλησης. Δεν θα παραθέσω σήμερα δικά τους  κανάλια και blog μιας και δεν τα γνωρίζω καλά. Θα γίνει σύντομα όμως κι αυτό!

Αν είστε αρχάριοι ή έχετε καιρό να γυμναστείτε και νιώθετε σαν πρωτάρηδες καλησπέρα πέρα ως πέρα!

Είστε η πιο ενδιαφέρουσα «κατηγορία» αναγνωστών κατά τη γνώμη μου!

Αν πάλι δεν είστε αρχάριοι κι απλά θέλετε να βάλετε κάτι νέο, απολύτως θετικό και αισιόδοξο στην καθημερινότητά σας ξεκινήστε από τα ακόλουθα κανάλια/site χτίζοντας το δικό σας πρόγραμμα.

 

 

Kelly and Daniel

1. Fitness Blender

Το απόλυτα αγαπημένο και μακράν αξιόπιστο και αγαπημένο site/you tube channel σχετικά με άσκηση στο σπίτι ή σε άλλο χώρο της επιλογής σας. Παίρνετε καθοδήγηση από την Κέλλυ και τον Ντάνιελ , σύζυγοι και personal trainers κι οι δυο, που έχουν ως στόχο από το 2010 που ξεκίνησαν να γεμίσουν το κενό της «έμπιστης» πληροφόρησης και καθοδήγησης σε θέμα άσκησης και γενικότερα σωματικής υγείας και διατροφής. Εδώ θα βρείτε δωρεάν αλλά κι επί πληρωμή προγράμματα γυμανστικής και διατροφής καθώς κι ένα blog για να μένετε ενήμεροι για τις εξελίξεις πάνω στα θέματα αυτά.

Tip: Ιδανικό για αρχάριους μιας κι έχει όλα τα προγράματα καταχωρημένα σε κατηγορίες ανάλογα με τις επιθυμίες και ΚΥΡΙΩΣ΅με τις δυνατότητες του καθενός. Ξεκινήστε από εδώ και χτίστε το πρόγραμμά της εβδομάδας σας.

 

 

2. Blogilates

To site συνοδεύεται φυσικά από you tube κανάλι με οικοδέσποινα την Cassey Ho  μια fitness trainer από το L.A με ειδικότητα στο pilates που τα έσπασε το 2009  όταν έκανε κάτι απλούστατο αλλά πολύ διασκεδαστικό, συνδύασε pop μουσικά κομμάτια με προγράμματα κλασικού αλλά και «πειραγμένου» pilates. Είναι πολύ επικοινωνιακή κι ακόμη και να μη σας γεμίσει αρχικά το μάτι να σας ενημερώσω ότι τα προγράμματά της είναι πολύ στοχευμένα και αποτελεσματικά. Επίσης κάνει θραύση εδώ και χρόνια ως ένα από τα πιο πετυχημένα (έβγαινε πρώτο για 2-3 χρόνια στη σειρά σε προτιμήσεις χρηστών) κανάλια at home workout παγκοσμίως. Φωνάζει λίγο για τα γούστα μου αλλά είναι ΚΑΛΗ, πολύ καλή!!!

 

 

3. Popsugar Fitness

To Popsugar Fitness είναι το «αθλητικό» κομμάτι του online γυναικείου περιοδικού Popsugar.

Οικοδέσποινα εδώ είναι συνήθως η γυμνάστρια Anna Renderer, την οποία ΑΓΑΠΩ για την απλότητα, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητά της. Θα ξανατονίσω ότι μπορεί το posugar fitness να είναι κομμάτι γυναικείου περιοδικού, αλλά σε καμία περίπτωση τα προγράμματα δεν είναι απολύτως γυναικεία. μόνο κάποιες εξαιρέσεις προγραμμάτων που επικεντρώνονται σε σημεία του γυναικείου και μόνο σώματος εξαιρούνται από το αντρικό ασκησιολόγιο. ¨ολα τα άλλα είναι δύναμη. Τα cardio προγράμματα είναι τέλεια για όλους και πάνω από όλα ΔΩΡΕΑΝ!!

 

4. Spotebi

Αυτό είναι ένα πιο «γυναικείο» θα έλεγα site / you tube channel. Είναι σχετικά καινούργια μου αγάπη. Είναι πολύ όμορφο, με ξεκάθαρο και κατατοπιστικό menu και διακριτικά θηλυκό design. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι από του κυρίους της παρέας.

Παρέχει μεταξύ άλλων μια υπηρεσία που ως τώρα κατέφευγα στο exercise database του Bodybuilding.com για να τη βρω. Εξηγεί με ακρίβεια τη σωστή τεχνική εκτέλεσης της κάθε άσκησης. Είναι SOS θέμα η σωστή εκτέλεση μιας κι ετσι αποφεύγουμε τραυματισμούς και δεν πετάμε το χρόνο μας στα σκουπίδια.

Τα video στο you tube channel είναι προφανώς δωρεάν αλλά υπάρχει κι επί πληρωμή κομμάτι στο site το οποίο τιμολογείται υπέρ – λογικά. Δώστε του μια ευκαιρία – το θεωρώ πολύ απλή περίπτωση αν κι όχι τόσο δημοφιλή ως τώρα.

5. Be Fit

Καθαρά προπονητικό site/you tube channel το οποίο συνεργάζεται με πληθώρα γνωστών και καλών γυμναστών π.χ Denise Austin ,Scott Herman και άλλους.

Προγράμματα δωρεάν, με μεγάλη ποικιλία και απολύτως ξεκάθαρο το τί προσφέρεται. Το κανάλι είναι πολύ οργανωμένο ως προς τα playlist που έχει δημιουργήσει και τα οποία εστιάζουν σε διαφορετικά είδη εκγύμνασης, π.χ. yoga , bodyweight κ.α, σε διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης π.χ. beginners, intermediate level κ.α. Θα το βρείτε πολύ εύκολο να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε μικρά διαμαντάκια που θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον (ακόμη κι από άποψη διατροφικών προτάσεων και συμβουλών) και κυρίως θα σας κρατήσουν fit!

 

 

Για τους πιο προχωρημένους, έχω πολλές προτάσεις site/you tube channels επιπλέον. Θεωρώ όμως ότι αυτά που ανέφερα είναι για όλα τα επίπεδα υπερ-αρκετά! Αν αυτή τη στιγμή πρότεινα κάτι πιο απαιτητικό και κάποιος «αρχάριος» ή επιφυλακτικός αναγνώστης ξεκινούσε από εκεί θα απογοητευόταν και θα ήταν άδικο. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι όσοι ενδιαφέρεστε γαι περισσότερες πληροφορίες – Τα καλύτερα έρχονται.

Το επόμενο post θα αφορά στο πως χτίζουμε ένα απλό αλλά αποτελεσματικό εβδομαδιαίο ή και μηνιαίο πρόγραμμα εκγύμνασης στην άνεση του σπιτιού μας! Εγγραφείτε στο Newsletter μου για να λαμβάνεται «φρέσκα» τα νέα της Νόα και φυσικά ακολουθήστε με στα social media που αγαπώ μόνο επειδή έχω επαφή μαζί σας!

 

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required


 

Δεν θα ήθελα να φύγετε από το blog αυτό  νιώθοντας την ανασφάλεια αν  θα καταφέρετε να διαλέξετε το σωστό πρόγραμμα για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Θα τολμήσω να διαλέξω εγώ για εσάς ένα και θα σας πρότεινα να το κάνετε 3 φορές την εβδομάδα μέχρι να νιώσετε ότι το κατακτήσατε.

Είναι για όλους, αρχάριους ή μη, άντρες και γυναίκες, μεγάλους ή έφηβους.

 

Καλή διασκέδαση!

Νόα

(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.