Κάθεσαι στον καναπέ και χαζεύεις το feed κορμάρας που ετοιμάζεται να καταβροχθίσει ένα instagramable πιάτο με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, πράγμα που συνήθως ισοδυναμεί με πολλά θρεπτικά συστατικά. Την ίδια στιγμή, οι κοιλιακοί διαγράφονται ακόμη και κάτω από το φούτερ!!!!!

Αναρωτιέσαι:» Μα πώς γίνεται; Μήπως εγώ γεννήθηκα χωρίς κοιλιακούς;»

Διάρκεια ανάγνωσης: 7 λεπτά

 

Insta Babe – Pinterest

 

Αγαπημένε/η μου μη συγχίζεσαι! Σκέψου την πίεσή σου! Η κορμάρα μπορεί να γεννήθηκε χωρίς πίεση!!! Είδες; Υπερτερείς σε κάτι!

Πέρα από την πλάκα τώρα. Αυτό το σκηνικό δευτερολέπτων που προσπάθησα να περιγράψω συμβαίνει σε όλους και ειδικά τελευταία, με το trend του fitness, όλο και πιο συχνά!

Ας μαζέψουμε τώρα λίγο τη φαντασία κι ας προσγειωθούμε σε κάτι ρεαλιστικό. Πέρα από το πώς “φαινόμαστε” υπάρχει και το σε ποιό «επίπεδο υγείας» βρίσκεται ο οργανισμός μας.

Το post αυτό , έχει σκοπό να υπογραμμίσει το πόσο απλούστερο από ό, τι φαντάζεται κάποιος είναι,  το να ενταχθεί στο club των “αθλητών” σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται, βάζοντας βάσεις για ένα υγιέστερο μέλλον.

Χωρίς να υπερβάλλω σας λέω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται εκ πρώτης.

Δε θα βαρεθώ ποτέ να τό λέω.

[easy-tweet tweet=»Η συστηματική άσκηση , όποια κι αν είναι,  πέρα από μόδες και instagramable ρούχα και τοποθεσίες είναι ένας υπέροχος τρόπος ζωής.»]

Το επίθετο «συστηματική» όμως, είναι σημαντικό. Μην το προσπερνάτε!

Αν είστε απλά περιοδικοί αθλητές, δεν θα καταφέρετε να καρπωθείτε όλα τα σωματικά και συναισθηματικά οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει η άσκηση.

Άρα βάλτε σύστημα και μονιμότητα στην εκγύμναση σας και πιστέψτε με! Νέα ζωή σας περιμένει.


Εξάλλου ξέρετε πια! Η Γυμναστική κάνει καλό στην Ψυχή!


Μπορεί να σνομπάρετε τη μόδα του fitness, και ειλικρινά όχι μόνο σας κατανοώ αλλά και συμφωνώ!

Όμως πέρα από τα στραβά, έχει προσφέρει τα μάλα στον γυμναστικό αναλφαβητισμό που επικρατούσε. Μην ξεχνάτε επίσης ότι το fitness δεν παύει να είναι ολόκληρη επιστήμη.

Ως τέτοια την προσεγγίζω πάντα στα post μου κι έτσι σας προτείνω τα πλέον αποτελεσματικά συμπεράσματα της.

Πάμε στην ουσία του post  τώρα.

Πώς θα εντάξετε τη συνήθεια της άσκησης αν είστε πρωτάρηδες; 

Ως πρωτάρηδες δεν είχατε ως τώρα την ευκαιρία να νιώσετε το πόσο ανεβαστικό είναι να γυμνάζεται κανείς. Σας λείπει λοιπόν η γνώση και η μνήμη αυτής της «ντόπας» .

Αυτή είναι λοιπόν είναι που πρέπει να γνωρίσετε αρχικά, ώστε να γλυκαθείτε και να θέλετε κι άλλο😆!

Πώς θα το πετύχουμε αυτό;

Με σύντομα αλλά όχι εξουθενωτικά προγράμματα γυμναστικής, που θα μπορείτε να κάνετε στην άνεση του σπιτιού σας.

Άρα ψάχνουμε χαρά και απλότητα αρχικά .

Παρόλο που είμαι φανατική οπαδός της διαλειμματικής άσκησης υψηλής έντασης, το γνωστό πλέον HIIT, δε θα ήταν αυτό που θα σας πρότεινα για αρχή.

Αντιθέτως, θα πρότεινα το ίσως λιγότερο γνωστό,  αλλά εξίσου αποτελεσματικό LIIT.

Πάμε να δούμε σύντομα και περιεκτικά τα δύο αυτά ακρωνύμια.


Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πώς βλέπω εγώ την άσκηση και με ποιόν τρόπο την εντάσω στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας από το Fitness Project μέρος 1ο για να ακολουθήσει το 2ο30


HIIT:  High Intensity Interval Training

Άσκηση υψηλής έντασης με διαλείμματα.

Η διαλειμματική προπόνηση με τα εναλλασσόμενα διαστήματα άσκησης κι ανάπαυσης, βοηθά ιδιαιτέρως στην καύση λίπους και στο χτίσιμο των μυών.  

Άρα;;;;

Την αγαπάμε πολύ!

Για έναν αρχάριο όμως,  έχει ένα κάπως αποκαρδιωτικό χαρακτηριστικό. Είναι πολύ υψηλής έντασης και σε φτάνει σε σημείο να χάνεις την ανάσα σου. Μπαίνει ο πήχης κάπως ψηλά για αρχή κι αυτό μπορεί να καταδικάσει σε αποτυχία κάθε φιλότιμη προσπάθεια.

Άρα, εμείς που δε θέλουμε να μας απογοητεύσει τίποτα στην αρχή της καριέρας μας, δε θα διαλεξουμε HIIT για να μπούμε στον μαγικό κόσμο της άσκησης.

Αντιθέτως για να κρατήσουμε τα οφέλη της διαλειμματικής προπόνησης θα επιλέξουμε LIIT.

 

HIIT – Unsplash

LIIT: Low Intensity Interval Training

Λειτουργεί με την ίδια λογική διαλειμμάτων όπως το HIIT,  αλλά με ασκήσεις χαμηλής έντασης και μεγαλύτερη διάρκεια εκγύμνασης ώστε να προλάβει να έχει αποτέλεσμα.

Εκεί δηλαδή που ένα 10 λεπτό HIIT θα είχε ένα Α αποτέλεσμα με το LIIT θα χρειαστεί διπλάσιο ή και τριπλάσιο χρόνο για το ίδιο αποτέλεσμα.

Οπότε αν είστε τύπος που σας ιντριγκάρει η πρόκληση κι έχετε πίστη στις αντοχές της καρδιάς και του κορμιού σας, η πρότασή μου είναι να δοκιμάσετε κατευθείαν ένα πρόγραμμα HIIT για αρχάριους (το τονίζω). Η πρόκληση μεγάλη αλλά τα οφέλη ανεπανάληπτα.

Από την άλλη,  αν υπάρχει έστω και μία μόνο περίπτωση να αποκαρδιωθείτε από ένα απαιτητικό πρόγραμμα άσκησης,  προτιμήστε να αφιερώσετε λίγη ώρα παραπάνω κάνοντας ένα πρόγραμμα LIIT.

Τα οφέλη στον οργανισμό, τη διάθεση και το σώμα σας θα είναι ακριβώς τα ίδια με το HIIT τελικά.

Άρα διαλέξτε οργανωμένα προγράμματα LIIT και μπείτε αμέσως σε τροχιά εκγύμνασης. Στην πορεία, παρακολουθήστε τις δυνατότητες και τις επιθυμίες σας κι εξελίξτε την άσκησή σας.

Από προσωπική εμπειρία σας λέω ότι αν είστε σε φάση που θέλετε μια ανανέωση στη ζωή σας,  η σωματική άσκηση, τόσο απλοποιημένη όπως σας την προτείνω, είναι ό,τι καλύτερο!

Θα δυναμώσετε, θα πάτε high, θα αδυνατίσετε θα αποκτήσετε άλλη όρεξη και καθημερινό στόχο!

Πάρτε το ok απ’ τον γιατρό σας και ξεκινήστε χθες!

Φυσικά δε θα σας αφήσω χωρίς προτάσεις. Σας δίνω ένα HIIT κι ένα LIIT Total body για αρχή. (όχι πολύ απαιτιτικά προγράμματα)

Πολύ συχνά στα social media ανεβάζω video με τα προγράμματα που επιλέγω η ίδια και κάνω στο σπίτι μου. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και διαλειμματικές προπονήσεις. Ακολουθήστε με στο facebook και πάρτε μια ιδέα !


Για του αγαπητικούς της άσκησης : Μέσα στην εβδομάδα θα αναρτήσω τα καλύτερα fitness δώρα που μπορώ να σκεφτώ!


Και πού ‘σαι; Μην ξεχνιόμαστε!

Just do it!

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον στα post μου εγγραφείτε χωρίς καθυστέρηση στο newsletter μου «Εβδομάδα σε κλικ». Είναι ένα mini περιοδικό, στο inbox σας κάθε Παρασκευή με ειδοποιήσεις για όλα τα εβδομαδιαία post μου αλλά κι άλλα link που θεωρώ ότι αξίζει να μοιραστώ μαζί σας! Θα σας κρατήσει παρέα για άρκετές μέρες!

Noa's Newsletter!

Great ideas and Fresh news!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Καλή απόλαυση

Νόα

Avatar
Author

Μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη. Με κέντρο την πόλη μου ταξιδεύω στην Ελλάδα και στον κόσμο ψάχνοντας να μοιραστώ μαζί σας κάθε μικρή και μεγάλη απόλαυση που κάνει τη ζωή ακόμη πιο όμορφη! Η σωματική και ψυχική ευεξία είναι το κλειδί όλων. Ακολουθήστε με!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.