Τα «ψωμάκια που μας καίνε» σίγουρα έχουν φαγωθεί και δεν έχουν καεί! Όσες γυναίκες «τα έχουν γευτεί» ξέρουν ότι δύσκολα ξεπερνιούνται. Δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα λοιπόν στο post αυτό! Θα εκλαϊκεύσω με σεβασμό την επιστήμη ξεκαθαρίζοντας τί ακριβώς είναι τα ψωμάκια της γυναικείας περιφέρειας και θα σας προτείνω ιδιαιτέρως αποτελεσματικά και σύντομα προγράμματα γυμναστικής που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε ή ακόμη και να αποχαιρετίσετε τα καυτά ψωμάκια στην άνεση του σπιτιού σας!

Noa's Newsletter!

Great ideas and Fresh news!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

∗ η φωτογραφία του post είναι δανική από το άρθρο αυτό

Ας ξεκαθαρίσουμε αρχικά ένα πράγμα. Θα το έχετε ξανακούσει σίγουρα απλά το ξαναλέω τόνίζοντάς το !

Δεν γίνεται να χάσουμε με δίαιτα τοπικά βάρος/λίπος. Τελεία και παύλα.

Το μόνο τοπικό που μπορούμε να επιδιώξουμε και να καταφέρουμε θα έλεγα με αρκετά ποσοστά επιτυχίας, είναι η «εντοπισμένη» εκγύμναση κάποιων σημείων του σώματος που έχουν αυξημένες ανάγκες σε σχέση με κάποια άλλα.

Με αυτό στο νου αναπτύσσω το σκεπτικό αυτού του post.

  • Τι είναι τα ψωμάκια της γυναικείας ή οποιασδήποτε περιφέρειας;

Αυτό που σίγουρα ΔΕΝ είναι , είναι ένα «αυτούσιο εξάρτημα» κάποιων ανθρώπινων κορμιών! Δε γεννιέσαι με ψωμάκια ούτε είσαι καταδικασμένη να τα αποκτήσεις. Όμως, αν έχεις ψωμάκια έχεις γεννηθεί με την τάση να συσσωρεύεις περισσότερο λίπος στην περιοχή αυτή σε σχέση με κάποιον άλλον άνθρωπο που δεν έχει.

Αυτή τη γεννετική προδιάθεση έρχεται να επιβαρύνει ο καθιστικός τρόπος ζωής, η έλλειψη άσκησης και η «λάθος» διατροφή.

Όταν πρωτοασχολήθηκα με την «σπιτική άσκηση» κι έχοντας ήδη στο «ιστορικό» μου πολλά χρόνια ενασχόλησης με τη γυμναστική τρόμαζα και μεγέθυνα τις έννοιες που σας προανέφερα.

Γεννετική προδιάθεση – Λάθος διατροφή – έλλειψη άσκησης!!!

Πώς αντιμετωπίζονται όλα αυτά τα βαρύγδουπα κι επιστημονικά;

Καταλήγω μετά από χρόνια να απαντάω ευθαρσώς: «Απλά. Πολύ απλά!»

Δύο είναι τα βασικά συστατικά. Τα ίδια που χρειάζεται κι όλη η ζωή! Αποφασιστικότητα και υπομονή!


 «Τα ψωμάκια λοιπόν είναι η συσσώρευση λίπους σε μια περιοχή όπου υπάρχει ταυτόχρονα μυϊκή «υπανάπτυξη»


 

Άρα, επειδή δεν υπάρχει στην περιοχή επαρκής και δυνατός μυϊκός ιστός το σώμα, υπό το βάρος του περιττού λίπους, μοιάζει ξεχειλωμένο.

Έτσι απαντήσαμε αμέσως και στο επόμενο ερώτημα:

  • Τί μπορούμε να κάνουμε για να τα διώξουμε;

Εφόσον οφείλονται στους δυο αυτούς λόγους χτυπάμε τους λόγους αυτούς χωρίς πολλή σκέψη. Έτσι πρώτον, τρώμε λιγότερα λιπαρά και υδατάνθρακες που αποθηκεύονται ευκολότερα στις αποθήκες ενέργειας του σώματος  δεύτερον ασκούμε όλο το σώμα και όχι μόνο το σημείο αυτό  και τρίτον κάνουμε έντονο μασάζ.

  • Άσκηση

Όταν θέλουμε να κάψουμε λίπος και να αδυνατίσουμε πρέπει να κάνουμε αυτό που λέμε cardio. Σας έχω ξαναπεί ότι ο καλύτερος τρόπος είναι κατά τη γνώμη μου το HIIT (High Intensity Interval Training), στα ελληνικά διαλειμματική προπόνηση. Το σώμα δεν μπορεί να κάψει λίπος αν δεν μπει σε mode κάυσης λίπους. Άρα cardio για να βάλουμε σε νέα ρουτίνα το κορμί.

Αν δε σας αρέσει το HIIT κάντε κάποιο άλλου είδους καρδιαναπνευστικό πρόγραμμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το περισσότερο λίπος για ένα χρονικό διάστημα minimum 30 λεπτών καίγεται σε μέτριους καρδιακούς παλμούς, περίπου  στο 63% των δυνατοτήτων σας. 

Τί σημαίνει αυτό; Ότι καίτε περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια ήπιας καρδιαγγειακής άσκησης. Το 63% των παλμών σας δεν είναι πολύ εξαντλητικό και δύσκολο να το διατηρήσετε για αρκετή ώρα. Οπότε, όλοι εσείς που θέλετε να αποφύγετε την ένταση του HIIT επιλέξτε εναλλακτικά μακρύτερης διάρκειας αλλά εξίσου αποτελεσματικό cardio χαμηλότερης έντασης. Π.χ το γρήγορο κι έντονο περπάτημα, το κολύμπι, το ήπιο ποδήλατο είναι μερικές επιλογές.


Πώς βρίσκουμε το 63% των παλμών μας; 

205 – 1/2 ηλικίας μας = αποτέλεσμα Χ

Χ * 63% = αποτέλεσμα Α. Το νούμερο αυτό είναι ο αριθμός των παλμών που αν τους κρατήσουμε για περίπου 30 λεπτά σταθερούς θα κάψουμε πολύ λίπος.


Μετά εστιάζουμε στα ψωμάκια για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Εναλλάσσετε τα προγράμματα που κάνετε ανά εβδομάδα για να μην επαναπαύεται το σώμα.

Κατεβάστε εδώ δωρεάν τη λίστα με τα 5 extra και σύντομα προγράμματα «σπιτικής γυμναστικής» για περιφέρεια και ψωμάκια

Θα σας αφήσω με έναν συνδυασμό HIIT και άσκησης για ψωμάκια και με μια λίστα με σύντομα video που μου αρέσουν και χρησιμοποιώ κι εγώ για εστιασμένη άσκηση.

Just do it!

Νόα

Noa's Newsletter!

Great ideas and Fresh news!

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

 

 

&nbsp

Avatar
Author

Μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη. Με κέντρο την πόλη μου ταξιδεύω στην Ελλάδα και στον κόσμο ψάχνοντας να μοιραστώ μαζί σας κάθε μικρή και μεγάλη απόλαυση που κάνει τη ζωή ακόμη πιο όμορφη! Η σωματική και ψυχική ευεξία είναι το κλειδί όλων. Ακολουθήστε με!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.