Παιδεύω το posts αυτό από εχθές το πρωί. Δεν καταλαβαίνω γιατί, αφού τα πράγματα είναι απλά. Μάλλον θέλω να γράψω φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους πράγματα και δε μου βγαίνει έτσι όπως θέλω.

Σε μια σχεδόν χαλαρή και «άσκοπη» περιήγησή μου στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε κάποιες φωτογραφίες απλά απίθανες!

Τα χρώματά τους, οι ιδέα πίσω από την κάμερα, το στήσιμό τους που σεχδόν αγγίζει την οσκαρική σκηνοθεσία με εντυπωσίασαν, ιδιαιτέρως!

 

 

3rd award category Nature – Dronestagr.am – http://www.dronestagr.am/ice-formation-2/

 

 

Κλίκαρα κατευθείαν στο άρθρο και στα πεταχτά έπεσα στο όνομα National Geographic. Ήταν αρκετό για να με κάνει να ασχοληθώ περισσότερο, μιας και το περιοδικό είναι θεσμός και εγγύηση στη φωτογραφία, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα και γούστα. Άσε που έχει στιγματίσει και την εφηβεία μου! Υπήρξε τροφή για το μυαλό! Μέσα από τις σελίδες του ανακάλυπτα μέρη, εικόνες, λαούς και συνήθειες κι έκανα όνειρα για μαρκινά ταξίδια. Τότε δεν υπήρχε βλέπεις internet για να ταξιδεύεις όπου θες ανά πάσα στιγμή!

Μπαίνοντας λίγο βαθύτερα στο άρθρο, διαπίστωσα ότι το National Geographic απλά στήριξε την διαδικασία επιλογής των καλύτερων drone φωτογραφιών στον κόσμο!!! Μαζί με το ιστορικό περιοδικό, την όλη διαδικασία στήριξαν κι άλλες μεγάλες εταιρίες , όπως η Kodak Pixpro, η Studio sport, η Homido και άλλες.

Πίσω από όλους όμως στέκεται το Dronestagram  http://www.dronestagr.am/blog/   το πρώτο social network στον κόσμο περί φωτογραφιών με drone και διαφόρων άλλωνσχετικών θεμάτων.

Αν δεν μου ξέφυγε κάτι, το 2017 υπήρξε η δεύτερη χρονιά που διεξήχθη ο διαγωνισμός αυτός και τα αποτελέσματα φαίνεται ότι υπήρξαν πολύ εντυπωσιακά, σχεδόν ικανά να σου κόψουν την ανάσα.

 

 

Πρώτο βραβείο Διεθνούε Διαγωνισμού Φωτογραφίας με Drone – http://www.dronestagr.am/provence-summer-trim/

 

Ξέρετε, αυτές οι φωτογραφίες, οι «φωτογραφίες από ψηλά» που μας δείχνουν μια άλλη οπτική των καταστάσεων και των τόπων που ζούμε, μου θυμίζουν τις ζωές μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τις ζήσουμε. Είτε από χαμηλά, με το βλέμμα σε ευθεία γραμμή κι ίσως χωρίς ίχνος προοπτικής, είτε τις ζούμε από ψηλά, με εύρος και βαθιές ανάσες.

Την ίδια στιγμή, το ίδιο πράγμα, ο ίδιος άνθρωπος ή κατάσταση μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα.

Για να ελαφρύνω λίγο την ατμόσφαιρα, είμαι σταματημένη στο φανάρι, μετά τη δουλειά και περιμένοντας να ανάψει πράσινο κοιτάζω από τον καθρέφτη του οδηγού και βλέπω στο πίσω αμάξι έναν «ωραίο»! Γοητευτικός, με ωραία κίνηση, σκούρο βλέμμα κτλ… κτλ…

Ενώ χαζεύω, τον ακούω να κορνάρει διότι έχει ανάψει πράσινο. Βάζω πρώτη και συνεχίζω στην καθημερινότητά μου. Όμως ξαναπέφτουμε σε φανάρι και… να η ευκαιρία! Ξανακοιτάω…δυστυχώς!!! Το αυτοκίνητο είναι το ίδιο αλλά αυτός μάλλον κάποιος άλλος. Όχι μάλλον…σίγουρα! Πίσω μου τώρα είναι ένας που του μοιάζει, με τη δαχτυλάρα στη μύτη και το πάνω χειλάκι να τεντώνεται κατά γελοίο τρόπο για να εξυπηρετήσει την ανασκαφή…κι εδώ σταματάω, δεν περιγράφω άλλο!

Τί σχέση έχει τώρα αυτό με τις drone φωτογραφίες;

Καμία;;;

Μα φυσικά κι έχει στο δικό μου μυαλό βέβαια! Ο συνδετικός κρίκος λέγεται οπτική.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ!

Σκεφτείτε τη ζωή μας. Η ίδια κατάσταση μπορεί να είναι γλυκιά και να την ερωτευτείς κατακέφαλα με το που θα γευτείς το μέλι της και σε κλάσματα δευτερολέπτου, μόλις κάτσει η στιφή, απρόσμενη επίγευσή της, να θες να φύγεις τρέχοντας.

Φτάνει όμως με τα συναισθηματικά! Πίσω στα περί drone.

ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ

Αυτοί οι μικροί ιπτάμενοι κατάσκοποι, μπήκαν στη ζωή μας μετά από μακροχρόνια μελέτη και χρήση τους από την πολεμική αεροπορία και γενικότερα τις στρατιωτικές υπηρεσίες Ευρώπης και Η.Π.Α , μετά από τον Β Παγκόσιο πόλεμο. Η βάσεις της τηλεκατευθυνόμενης τεχνολογίας βέβαια μπήκαν από τον μεγάλο Νικολό Τέσλα, αλλά τίποτα από αυτά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αν δεν είχε προϋπάρξει ο Τάλως. Ο Μινωίτης, χάλκινος ,ιπτάμενος γίγαντας που έλεγχε το νησί τρεις φορές τη μέρα και επέβαλε το νόμο.

Ο μύθος λέει ότι τον «έφαγαν» οι Αργοναύτες όταν με τη συμβουλή της πανούργας Μήδειας του τράβηξαν το τσιπάκι… εννοώ τη βίδα που είχε στη φτέρνα του και του έφυγε όλο το αίμα από το μεταλλικό του σώμα.

Drones λοιπόν! Μπήκαν στη ζωή μας και θα μείνουν. Τα υποδέχομαι με μεγάλη χαρά μιας και μια «άσκοπη» όπως ξαναείπα περιήγηση σο διαδίκτυο με κάνει μέσα από τέτοιες φωτογραφίες να νιώθω ότι είμαι στην κορυφή του κόσμου, ψηλότερα από όλα αυτά που μου θολώνουν τη θέα!

Κοιτάζοντας τη διπλανή φωτογραφία σκέφτομαι ότι κανείς δε γνωρίζει την ομορφιά και την τεχνική περιπλοκότητα του σημείου στο οποίο βρίσκεται όταν είναι μέσα στο αυτοκίνητό του (πάλι) προσπαθώντας να βρεί από που θα πάει στον προορισμό του ρίχνοντας κι ένα σιχτίρι μόλις χάσει τη σωστή διέλευση στο δαχτυλίδι. Μιλάω για μένα, που μιας και μεγαλωμένη στον αττικό νότο αποτελεί εκστρατεία να πάω ας πούμε…στην Εκάλη.

Είναι απλό…δεν πάω!

Αν όμως ξαναπεράσω από το σημείο και θα με έχουν πιάσει τα διαόλια μου από την ανασφάλεια του να χαθώ για άλλη μια φορά προσπαθώντας να βρω κάποια διεύθυνση στο Μαρούσι, θα φέρω σίγουρα στο μυαλό μου την εικόνα αυτή.

Αντί όταν σκέφτομαι το ταλαίπωρο αθηναϊκό κέντρο κάπως έτσι

Via kelifanarioti

 

θα προτιμήσω να φέρω την άλλη εικόνα της Αθήνας

 

 

Το dronestagr.am – http://www.dronestagr.am λοιπόν, αναγνωρίζοντας την φωτογραφική αυτή τάση της εποχής και μιας και τα μικρά αυτά σκαφάκια έχουν κάνει πάταγο παγκoσμίως, διοργάνωσε το διαγωνισμό αυτόν για δεύτερη συνεχή χρονιά και έβγαλε νικτηές στις τρεις «διαγωνιζόμενες» κατηγορίες. Φύση, Άνθρωποι και Αστικό τοπίο. Αξίζει να τις δείτε όλες και να επισκεφτείτε το site. Θα γεμίσετε χρώματα και ιδέες για ταξίδια.

Αν γνωρίζετε τί συμβαίνει από άποψη χρήσης drone τσην Ελλάδα και ειδικά κατά πόσο η drone φωτογραφία έχει ενεργούς οπαδούς στη χώρα μας, θα σας παρακαλούσα να μοιραστείτε μαζί μας τις πληροφορίες σας. Περιμένω τα mail σας στο tonoasbetter@gmail.com ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας από το κεντρικό menu.

Καλή απόλαυση

Νόα

1st award for category People – http://www.dronestagr.am/end-of-the-line-3/
via dronestagr.am

Αυτή εδώ δεν είναι από το διαγωνισμό αλλά μου άρεσε πάρα πολύ. Κάποιο Λιθουανικό δασικό τοπίο το Φθινόπωρο.

Concrete Jungle – 1st award for category urban – http://www.dronestagr.am/concrete-jungle-8/

*όλες οι φωτογραφίες του άρθρου, εκτός των δύο αθηναϊκών, έχουν αντιγραφεί από το dronestagr.am.

Avatar
Author

Μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη. Με κέντρο την πόλη μου ταξιδεύω στην Ελλάδα και στον κόσμο ψάχνοντας να μοιραστώ μαζί σας κάθε μικρή και μεγάλη απόλαυση που κάνει τη ζωή ακόμη πιο όμορφη! Η σωματική και ψυχική ευεξία είναι το κλειδί όλων. Ακολουθήστε με!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.